Hızlı Linkler
S.S.S.

SIK SORULAN SORULAR

E-TİCARET MAĞAZASI ALMAK İÇİN

1. Mağaza açmak ücretli midir?

Online mağazanızı açmak, ürünler de içinde hazır şekilde, teknik, hukuk, ödeme ve kargo altyapısı hazır olarak, tek seferlik ödeme ile 25000,00 TL'dir. Bu tutar senelik enflasyon ölçüsünde değişebilmektedir.

Sunucu ve hosting hizmeti, sunucu bakım hizmeti ve SSL güvenlik hizmetlerini kapsayan yıllık yenileme ücreti 490 TL’dir.

2. Nasıl mağaza alabilirim?

Size sistemi tanıtan mağaza bayii, mağaza alımınızı hemen gerçekleştirebilir. Ya da magazanolsun.com sayfamızdaki “Satın Al” butonuna tıklayarak mağazanızı alabilirsiniz.

3. Mağaza ismi nasıl alınır, DNS nasıl yönlendirilir?

4. Online mağazamın tasarımını değiştirebilir miyim?

Online mağazanızı aldıktan sonra tasarımını dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Bunun için yönetim panelinizdeki Akademi bölümünde gerekli videolar sunulmaktadır.

5. Sipariş ve kargo süreci nasıl işler?

Videoyu izleyiniz. Sipariş ve kargo süreci

6. Mağazama ücretsiz müşteri kaydedebilir miyim?

Evet. Mağazanıza ücretsiz müşteri kaydedebilirsiniz. Videoyu izleyiniz. Ücretsiz müşteri kaydı nasıl yapılır?

7. Ödenen Komisyon ve Tekpara Karşılığı Nakit Kazançlardan Kesilen Gelir Vergisi Tevkifatı Nedir ve Oranı Kaçtır?

Komisyon ve nakde çevrilen puan (bu bir gelir paylaşımıdır) sürekli vergi mükellefi olmayan müşterilerimiz açısından gelir vergisi tevkifatına tabidir. Şirket bu ödemelerinden ödeme sırasında %20 oranında gelir vergisi tevkif ederek muhtasar beyanname ile vergi dairesine beyan edip ödemesini yapar.

8. Mağazamda tüm tedarikçilerin ürünlerini satabilirmiyim?

Evet. Mağazanızda tüm tedarikçilerin ürünlerini satabilir hatta istediğiniz kısıtlamalara gidebilirsiniz.

9. Mağazamda kendi ürünüm yok. Sistemdeki ürünleri satabilirmiyim?

Evet. Kendi ürününüz olmadan da, sistemde size hazır olarak sunulan tüm sektörlerden ürünleri satabilir, her satıştan kazanç sağlayabilirsiniz.

10. İşletmem için sayfa açacağım. Sadece kendi ürünlerimi listeleyebilirmiyim?

Evet. Size sunulan panelde sunulan “Mağaza Bilgilerim” bölümünde düzenleme yaparak, sadece kendi ürünlerinizi listeleyebilirsiniz.

11. Mağazamda hangi ürünleri satacağıma kendim karar verebilirmiyim?

Evet. Panelinizdeki “Mağaza Bilgilerim” bölümünde gerekli seçimleri yaparak, hangi ürünleri satacağınıza karar verebilirsiniz.

12. Aracı geliri nedir?

Sisteme tedarikçi dahil eden mağaza bayilerinin, o tedarikçinin tüm mağazalarda satılan ürünlerinden elde ettiği ve min. %3 olan gelirdir.

13. Satıcı geliri nedir?

Mağaza sahiplerinin, kendi mağazalarında satılan her üründen kazandıkları %2 ile %50 arasında değişen gelirdir.

14. Yurtdışında geçerli mi? İhracat imkanı var mı?

Yurtdışından döviz bazlı ödeme alınabildiği için, tedarikçilerin yurtdışına ürün gönderebilme yetkisine, kapasitesine, e-ihracat ve gerekli belgelere sahip olmasına bağlıdır.

15. Mağazamdan ürün satılırsa faturayı kim kesecek? Kargoyu kim gönderecek?

Mağazanızda satılan ürünün siparişi sistem tarafından ilgili tedarikçiye gönderilir. Tedarikçi ürünü hazırlayıp kargoya vermekten ve faturayı kesmekten sorumludur.

16. Sabit bir kargo ücreti veya kargo anlaşmanız varmı?

Sistem olarak Sürat Kargo ve PTT Kargo ile anlaşmamız bulunmaktadır. Fiyat tarifesi için dokümanları inceleyiniz. PTT Kargo ücretleri Sürat Kargo ücretleri

17. Aracı/Bayi olarak sorumluluklarım nelerdir?

Dokümanı inceleyiniz. Aracı/Bayi sorumlulukları

18. Müşteri şikayetlerinden mağazam sorumlu olacak mı?

Müşteri şikayetlerinden, mağazanız sorumlu olmayacaktır. Ürünün uygun şekilde gönderilmesinden ürünü sağlayan tedarikçi ve sistemin işleyişinden ve kontrolünden sistem sorumlu olmaktadır.

19. E-ticaret ile ilgili hiçbirşey bilmiyorum? Bu işi yapabilirmiyim?

Evet. E-ticaret için gerekli olan tüm teknik, hukuk, ödeme ve kargo altyapısı hazır olarak, ürünler de içinde hazır şekilde sunulduğu için, bir online mağazaya sahip olarak kendi işinizi başlatabilir ve sunulan eğitim ve desteklerle işinizi geliştirebilirsiniz.

20. Mağazam için marka seçiminde nelere dikkat etmeliyim?

Markanızı 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunun ilgili maddeleri ve özellikle “Marka Hakkı ve Kapsamı” bölümündeki kapsamında marka olma özelliği taşıması gerekmektedir. Sınai Mülkiyet Kanunu için tıklayınız.

21. Mağazamı Google SearchConsole’a nasıl tanıtabilirim?

Videoyu izleyiniz. Mağazanızı Google Search Console’a nasıl tanıtırsınız?

22. Mağazamı Google Analytics’e tanıtabilir miyim?

Evet. Google Analytics kodunuzu panelinizde Mağazam>Mağaza Bilgilerim sekmesindeki ilgili bölüme yapıştırarak aktif edebilirsiniz. Bunun için Mağazanızı Google Analytics’e nasıl tanıtırsınız videosunu veya Online mağaza bilgilerinizi nasıl düzenlersiniz videosunu izleyiniz.

23. Mağazamı Tag Manager’a tanıtabilir miyim?

Evet. Tag Manager kodunuzu panelinizde Mağazam>Mağaza Bilgilerim sekmesindeki ilgili bölüme yapıştırarak aktif edebilirsiniz. Bunun için Mağazanızı Google Tag Manager’a nasıl tanıtırsınız videosunu izleyiniz.

24. Mağazamı Facebook Pixel’e tanıtabilir miyim?

Evet.Facebook Pixel kodunuzu panelinizde Mağazam>Mağaza Bilgilerim sekmesindeki ilgili bölüme yapıştırarak aktif edebilirsiniz. Bunun için Mağazanıza Facebook Pİxel Kodu nasıl eklenir videosunu izleyiniz.

25. Mağazamda dinamik kampanyalar oluşturabilir miyim?

Panelinizdeki Mağazam>Dinamik Kampanya Sayfaları bölümünden oluşturabilirsiniz. Bunun için Dinamik Kampanya Nasıl Oluşturulur Videosunu izleyiniz.

26. Linkle Tedarikçi firma ekleyebilir miyim?

Panelinizdeki Mağazam>Mağaza Bilgilerim bölümündeki linki kullanarak tedarikçi ekleyebilirsiniz. Bunun için Linkle Tedarikçi Firma Nasıl Eklenir videosunu izleyiniz.

MÜŞTERİLER İÇİN

E-TİCARET MAĞAZASI ALMAK İÇİN

MAĞAZA BAYİSİ OLMAK İÇİN

TEDARİKÇİ OLMAK İÇİN

Bizimle İletişime Geçin

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için
lütfen iletişime geçin

Sizi Arayalım

Sizinle irtibata geçmemizi istediğiniz
GSM numaranızı aşağıya yazınız.

Gsm giriniz
Ad giriniz
Doğrulama kodu giriniz
Hemen Satın Al